Oikeanlaisella vaatetuksella on selkeä merkitys atooppisen ihottuman kanssa. Löytämällä oikeat vaatteet, elämä helpottuu, ja kuten monesti on kirjoitettu jo aiemmin, atooppinen iho käyttäytyy jokaisella hieman eri lailla, ja siksi yksiselitteisiä ohjeita ei ole. Jos esimerkiksi atooppista ihoa sairastavia liikkuu paljon ja hikoilee, on hänen parempi ostaa teknisiä vaatteita ja vaatteita, jotka pystyvät käsittelemään iholle tulevaa kosteutta ja säätelemään ihon lämpöä – tällaiset vaatteet normaalisti maksavat hieman tavallisia vaatteita enemmän, mutta ovat ihoystävällisempiä. Atooppinen iho ei tykkää hankauksesta, joten ihoa vasten pidettävissä vaatteissa tulisi suosia mahdollisimman sileäkuituisia materiaaleja, joita ovat esimerkiksi silkki, puuvilla ja keinokuitu. Myös saumoja tulisi olla mahdollisimman vähän pidettävissä vaatteissa. Atooppisesta ihosta kärsivän tulee välttää tiiviitä, karheita vaatteita, erityisesti tekokuituiset tai karheat villavaatteet ihoa vasten eivät ole suositeltuja.

Rasvaus ja vaatteet

Koska atooppista ihoa tulee rasvata päivittäin, pitää vaatteiden myös kestää useampia pesukertoja, joten siksikin kannattaa välttää kaikista edullisempia vaatteita. Kun sitten valitsee minkälaista pesuainetta tai huuhteluainetta käyttää pesukoneessa, on parasta huomioida aineiden huuhtoutuvuus sekä hajusteettomuus, lisäksi pitää välttää pesuaineiden liikakäyttöä, ettei vaatteissa ole aina jäämiä pesuaneista reagoimassa ihon kanssa. Tarvittaessa voi vaikka laittaa vaatteet uudelleen huuhteluun, jos epäilee niissä vielä olevan pesuaineita.

Kodin lämpötila

Atooppista ihoa sairastavan pitäisi pyrkiä kotonaan sisälämpötilaan joka on 21-22 astetta muissa tiloissa paitsi makuuhuoneessa, jossa lämpötila voi olla vaikka 18-20 astetta. Lisäksi talviaikana kannattaa miettiä sisäilman ylimääräistä kosteuttamista.

Atopia